Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-04@18:28:52 GMT

فرهنگ علوی و غدیر را در جامعه گسترش دهیم

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۹۶۳۱۷

فرهنگ علوی و غدیر را در جامعه گسترش دهیم

حبیبیان با بیان اینکه مردم ضرورت غدیر را انگونه که باید نشناخته اند گفت: عاشورا، ولید غدیر است و اهمیت آن کمتر از محرم و عاشورا نیست.

«احمد حبیبیان»، گفت‌و‌گو با خبرنگار شبستان در همدان گفت: خطبه شریف غدیر در هجدهم ذی‌الحجه سال هجدهم هجری در جمع باشکوهی متشکل از حدود 130 هزار نفر در محلی بنام غدیر خم (در نزدیکی مکه) توسط پیامبر اکرم(ص) عنوان شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاد دانشگاه و مدرس و پژوهشگر نهج‌البلاغه در با بیان اینکه خطبه غدیر یکی از مهم‌ترین متون حدیثی است که از پیامبر(ص) و معصومین(ع)، به عنوان یک ذخیره ارزشمند معرفتی در اختیار ما قرار دارد گفت: این خطبه از زمان پیامبر(ص) تا زمان امام باقر(ع) محفوظ ماند تا آنکه متن کامل این خطبه توسط امام باقر(ع) بیان شد.

وی ادامه داد: موضوع اصلی این خطبه شریف و طولانی که بیش از 2 ساعت به طول انجامید معرفی امام علی(ع) و فرزندان ایشان بود، تا زمان امام باقر(ع)، بسیاری از شیعیان و مسلمانان از وجود چنین خطبه وسند محکم و با این عظمتی غافل بودند.

حبیبیان ابراز کرد: تنها بخشی از فرازهای این خطبه توسط محدثین و علما در کتاب‌های آنها اعلام شده بود که معروف‌ترین آن جمله «من کنت مولا فهذا علی مولا» بود.
این پژوهشگر نهج‌البلاغه ابراز کرد: بسیاری از مردم گمان می‌کردند که پیامبر در آخرین حج خود قصد سفارش و توصیه‌هایی ارزشمند برای زندگی سعادتمندانه در دنیا و آخرت به مردم را داشتند اما برخلاف گمان آنها، پیامبر در این مراسم مأمور به انجام آخرین رسالت خود یعنی معرفی جانشین بود.

وی ادامه داد: در خطبه غدیر به صراحت موضوع ولایت و جانشینی امام علی(ع) پس از پیامبر عنوان شده است که عبارت «من کنت مولا فهذا علی مولا» برای همگان در این خطبه عیان و آشکار است.

حبیبیان گفت: پیامبر اکرم(ص) با وجود صراحت در معرفی حضرت علی(ع) به عنوان جانشین خود، اهل تسنن، واژه مولا در عبارت «من کنت مولا فهذا علی مولا» را دوست تعبیر می‌کنند.

این مدرس نهج البلاغه ادامه داد: از همان روزی که خطبه غدیر توسط پیامبر ایراد شد متأسفانه افرادی که به رحلت پیامبر و غارت میراث ایشان یعنی خلافت، چشم دوخته بودند، نخست منبع جانشینی را مطرح کردند و و گفتند این سخن(جانشینی) از سوی توست یا سخن خدا است.

وی اظهار کرد: با وجود پاسخ پیامبر به این افراد مبنی بر آخرین رسالت خویش یعنی معرفی حضرت علی(ع) به عنوان جانشین خود از سوی خدا، آنها به خلافت ایشان هجوم برده و جانشینی حضرت علی(ع) را نپذیرفتند.

حبیبیان ادامه داد: در صورتی که عبارت «من کنت مولا فهذا علی مولا» در بسیاری از کتب اهل سنت عنوان شده بود اما آنان برای غصب خلافت، «مولا» را تحریف معنوی کرده و توجه‌ای به ولایت حضرت علی(ع) پس از پیامبر نکردند و «یهودی منشانه» به سخن پیامبر نه گفتند.

وی افزود: کار یهودیان در زمان نزول کتاب آسمانی، تحریف کلمات خدا از جای اصلی خود بود اما این بار در جریان غدیر، کلام رسول اکرم را تحریف کردند در صورتی که قبل از عبارت «من کنت مولا فهذا علی مولا»، پیامبر از جمع می‌پرسد « آیا من نسبت به شما ولایت و اولویت ندارم»!! بنابراین مولا در این عبارت به ولایت حضرت علی(ع) اشاره دارد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: در طول تاریخ تا قبل از حکومت صفویان، شیعه در استتار به سر می‌برد اما از زمان حکومت صفویان و پس از آن، شیعه هویت واقعی خود را شناخت.

حبیبیان گفت: دو موضوع و تفکر در شیعه مهم است نخست «عاشورا و نهضت اباعبدالله(ع)» و دومین موضوع که مهمتر از اولی است «مسئله غدیر» است، در حالی که عاشورا، ولید غدیر است و اهمیت آن کمتر از محرم و عاشورا نیست.

وی با بیان اینکه مردم ضرورت غدیر را انگونه که باید نشناخته اندابراز کرد: متأسفانه مردم توجه بیشتری به عاشورا دارند در حالی که غفلت از غدیر، واقعه عاشورا را رقم زد.

این مدرس نهج‌البلاغه ادامه داد: خوشبختانه پس از انقلاب اسلامی، توجه به غدیر و ارزش‌های واقعه غدیر با راه‌اندازی بنیاد غدیر در سطح استان‌ها مورد توجه قرار گرفته است امیدواریم که روزی جشن غدیر همانند سوگواری امام حسین(ع) با شکوه برگزار شود.

وی با اشاره به اینکه خود کتاب «شرح خطبه غدیر» را تألیف نموده است گفت: علاقمندان برای تهیه این کتاب می‌توانند از انتشارات برتر کوثر واقع در خیابان تختی همدان تهیه کنند.

پایان پیام/580

منبع: شبستان

کلیدواژه: پژوهشگر نهج البلاغه غدیر خم نهج البلاغه حضرت علی ع خطبه غدیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۹۶۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورزشکاران در فرهنگ جامعه نقش‌آفرین هستند

به گزارش خبرنگار مهر، محسن داوری عصر پنجشنبه در آئین تجلیل از دختران مدال‌آور در رشته‌های ورزشی وشو و کاراته به نقش ورزشکاران در فرهنگ جامعه اشاره و اظهار کرد: مردم به ورزشکاران نگاه می‌کنند و از آنها الگو می‌گیرند.

فرماندار مشهد خطاب به دختران ورزشکار مشهدی گفت: شما می‌توانید الگوهای خوبی برای جامعه باشید.

وی با بیان اینکه از دیرباز در کشور ما به ورزشکاران رشته‌های رزمی به عنوان الگوهای مثبتی توجه می‌شود، افزود: ورزش‌های رزمی که به نوعی به تمدن ما هم وابسته است ویژگی‌هایی مانند مردانگی، اخوت و توانمندی را به جامعه نشان می‌دهد.

داوری با تاکید بر اینکه ورزش تضمین کننده سلامتی است تصریح کرد: ورزش حرفه‌ای علاوه بر تضمین سلامتی فرد، اقتدار کشور را به همراه دارد و سلامت جامعه را تضمین می‌کند.

فرماندار مشهد خاطرنشان کرد: ورزش‌های رزمی علاوه بر سلامت شخص و جامعه با فرهنگ سازی موجب ارتقای جامعه هم می‌شود.

وی بر برنامه ریزی، هم‌افزایی و تعامل با حوزه‌های مختلف در راستای جذب حامی مالی و توسعه فعالیت‌های ورزشی تاکید کرد.

کد خبر 6095343

دیگر خبرها

  • نقش امام صادق(ع)در گسترش سیره تربیتی تشیع برای بیداری جهان
  • فضای قرآنی در جامعه رو به گسترش است
  • خداوند از معلمان و دانشمندان به عنوان لوح محفوظ نام می‌برد
  • اگر جامعه فرهنگی آگاه باشد آن جامعه به پیروزی می‌رسد
  • خطبه‌های نماز جمعه تهران آغاز شد
  • درخشش گروه سرمایه گذاری غدیر و هلدینگ های زیر مجموعه آن در ششمین نمایشگاه ( ایران اکسپو ۲۰۲۴ )
  • ورزشکاران در فرهنگ جامعه نقش‌آفرین هستند
  • گسترش فرهنگ ایران زمین در پیوستگی ملی
  • گسترش فرهنگ علمی و دینی به همت شهید مطهری
  • تقسیم امتیازات شمالی‌ها و جنوبی‌ها در غدیر