Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-04@13:22:34 GMT

تصویرآفرینی هنرمندانه از مولا علی

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۲۷۹۵۵

تصویرآفرینی هنرمندانه از مولا علی

‌محمدجواد لسانی. پژوهشگر در شرق نوشت: در تقویم یک ملت بزرگ، رویداد‌های خجسته‌ای ثبت می‌شود که هرکدام به سهم خود می‌توانند روحیه جامعه را برای حرکت رو‌به‌جلو بالا ببرد. در میان این رویداد‌ها که سالانه تکرار می‌شوند، واقعه‌ای ثبت است که همچون نگین درخشان جواهری می‌درخشد؛ میلاد باسعادت مولای متقیان، علی (ع)، یک رویداد شاخص است و پیام امید و حرکت در جان خود، پنهان دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این یادکرد مؤمنانه، واجد ظرفیت ارزشمندی است که اگر با تدبیری ملی آزاد شود، در گام‌های نخست، می‌تواند با غم‌ها و کسالت‌هایی که بر اجتماع کنونی سایه انداخته، مقابله کند و در مواردی که یأس اجتماعی ایجاد می‌شود، آن را از سیمای شهر‌ها و روستا‌ها بشوید. ۱۳ رجب، زادروز مبارک مردی متبرک است که به کمال انسانی خود دست یافته و با زندگی اخلاقی پیروز و سرافراز خود، تصمیم‌های درستی برای خود و جامعه گرفته است.

به‌طور قطع، یادمان موفقیت‌های فردی و اجتماعی او می‌تواند روح‌افزای کوچه‌ها و خیابان‌ها و خانه‌ها شود. جان کلام آنکه با اقتدا به این شخصیت درخشان، می‌توان به روز‌هایی از تقویم که قید ولادت یا رخداد‌های پیروز و حماسی بر عنوان خود دارند، تأکید بیشتری کرد و آن‌ها را بالاتر نشاند. این رویکرد، در انگیزه‌بخشی به جامعه، اثرگذاری بیشتری خواهد داشت، چون این یادها، نقشی، چون بال‌های اشتیاق ایفا می‌کنند و برای زمین خشک یک ملت، شادابی و انرژی فرومی‌بارند. این ایده مبارک، تنها یک رؤیا نیست، بلکه شدنی است. در اینکه باید به تکریم پیشوایان دین و تبلیغ سیره آن چراغ‌داران هدایت پرداخت، شکی نیست...

اما اگر این اقدام شایسته به نیت مبارک الگوبخشی به نسل امروز باشد، نیکوتر است که برای ایام خجسته ولادت و رویداد‌های فرخنده تاریخی مانند فتح مکه، صلح حدیبیه و سالروز مسند‌نشینی پیشوایان برحق، اهمیت درجه‌اولی قائل شد تا ذهن و دل جوانان در فضایی روح‌بخش و بهجت‌زا به اخلاقیات سازنده پیشوایان فاتح خویش تمایل یابند و آن‌ها را پیروز میدان زندگی قلمداد کنند.

قدر مسلم این است که برای تثبیت این اصل مبارک در تکریم بزرگان دین می‌توان با دو مؤلفه ضروری به آن جامه عمل پوشاند؛ نخست با کارگزاران مثبت‌اندیش و دیگری، حضور رسانه‌های مستقل و کارآمد. پس این امکان قابل دسترسی و مهیا‌شدنی است؛ یادکرد‌هایی مانند جشن میلاد هم می‌تواند در لایه‌های اجتماعی، به‌خوبی نفوذ کند و پیامد‌های پربرکتی با خود بیاورد و میزان امید و شادمانی اجتماعی را ارتقا دهد.

زادروز مبارک امیر مؤمنان علی (ع) در میان این رویداد‌های تقویمی از امتیاز برجسته‌ای هم برخوردار است، چون صحبت از تکریم یک انسان کامل و الگوی پیشوایان بعدی است که به پیام‌رسانی بسیار زیبا و دلربا نیاز دارد. پس مؤلفه سومی هم باید به کمک جامعه تشنه و پویا بیاید تا این فضیلت‌های حیات‌بخش را در رگ‌های جامعه جاری کند. این ضلع سوم، شگردی ماندگار و یکتاست که هنرمندان یک سرزمین از عهده آن برمی‌آیند.

آشکار است که می‌توان در قاب‌های زیبا و دل‌انگیز، پیام‌های جهانی آن حضرت را هنرمندانه بازآفرینی کرد. سفارش‌های ماندگار مولا علی (ع) را با غنا و محتوایی که در نهج‌البلاغه‌اش هست، می‌توان در قالب متون نمایشی بر صحنه تئاتر بازنمایی کرد یا بر پرده نقره‌ای سینما به تصویر کشید. این نیازمند حضور هنرمندانی کارآزموده و عاشق است تا آثاری با پشتیبانی لازم خلق کنند که بتوان سالیان سال به آن‌ها افتخار کرد. نمونه پیش‌رو، مجموعه تلویزیونی امام علی (ع) است که با پشتگرمی خوب صداوسیما در دهه‌های گذشته تولید شد که جا دارد به موسیقی متن شورآفرین آن هم اشاره کرد؛ اما این چند کار معدود انجام‌شده، به نسبت سال‌های طولانی رفته، بسیار اندک است.

البته در رشته‌های دیگر هنری مانند شعر و داستان، نقاشی، خوش‌نویسی، تذهیب و هنر‌های تجسمی، تعداد آثار با یادکرد ارزشمند پیشوایان دینی، روند امیدبخشی داشته است. اکنون پس از برشمردن مزیت یادکرد‌ها برای یک جامعه تشنه سعادت، باید پرسید هنرمندان در خلق یک اثر دینی و تکریم اهل معرفت و فضیلت، کدام اولویت را خوب است مد نظر قرار دهند؟

آنچه در ضرورت اول به چشم می‌خورد این است که برای رساندن یک ملت به سکوی بالاتر و تراز نوین، وجهه همت یک هنرمند این باشد که بزرگان دین را طوری ترسیم کنند که خط مشی زندگی امروز را بتوان از قاب هنری آن بیرون کشید تا در بن‌بست‌ها و بحران‌های فردی و اجتماعی، بتوان به آن راه‌حل‌های ملموس دست یازید و به عبارت روشن، در حرکت خلاقانه هنری، به سمتی میل کنند که سیمای عدالتخواه یک انسان کامل و کاربرد‌های اخلاقی او بازنمایی شود تا به این وسیله، سیره مبارک آن امام عظیم‌الشأن، رهگشای ابهامات فکری و معیشتی یک جامعه سعادت‌خواه شود.

منبع: فرارو

کلیدواژه: انتخابات 1400 حضرت علی رویداد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۲۷۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش آفرینی «محمد رضا سنگری» در ادبیات پایداری بی بدیل است

به گزارش خبرنگار مهر، رضامراد صحرایی پنجشنبه شب در آئین بزرگداشت دکتر سنگری در جمع مردم دزفول در حسینیه ثارالله دزفول با اشاره به اینکه تکریم مقام معلم هدف اصلی آموزش و پرورش است، اظهار کرد: معلم در اسلام جایگاهی ویژه دارد، جایگاه رفیع معلم به این دلیل است نیکی‌ها را به انسان می‌آموزد.

وی با طرح این سوال که معلم چه می‌کند که خدا و ملائکه بر او درود و صلوات می‌فرستند، افزود: معلم نور می بخشد و معلم کسی است که با جهل می جنگد.

صحرایی با تاکید بر اینکه معلم علمدار مبارزه با جهل و میدان دار روشنایی است، عنوان کرد: در بیان رهبر معظم انقلاب، معلم سازنده زیرساخت کشور است.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه معلم کسی است که گوهر وجود کودکان کشور را می‌سازد، گفت: نقش آفرینی دکتر سنگری در ادبیات مقاومت و عاشورا، نقش آفرینی بی بدیلی است و دزفول در بطن خودش معلمانی بزرگ همچون محمد رضا سنگری پرورانده است.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از اهل دانش، شور و شعور عاشورایی را از او آموختند، عنوان کرد:

سنگری در ادبیات پایداری نقش آفرین است و معلمان ادبیات پایداری را از سنگری آموختند.

وزیر آموزش و پرورش با عنوان اینکه سنگری، هم عالم است و هم معلم ادامه داد: ویژگی ممتاز سنگری کسب جایگاه رفیع معلمی است چرا که عالم و معلم همزمان در او جمع شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا سنگری متولد اول آبان ۱۳۳۳ در دزفول است. پس از ریاست وی بر گروه برنامه‌ریزی و تألیف کتب درسی زبان و ادبیات فارسی، ادبیات اسلامی وارد کتب درسی شد. او نویسنده، پژوهشگر و شاعر ادبیات انقلاب اسلامی و شعر و ادبیات آئینی و عاشورایی است و آثار وی جزو منابع این موضوعات به‌شمار می‌رود.

وی فعال در نقد، داوری، سخنرانی و بررسی آثار ادبی به‌خصوص ادبیات عاشورایی و دفاع مقدس است.

رشته تحصیلی وی در دانشگاه زبان و ادبیات فارسی بوده که در این رشته با مدرک دکتری از دانشگاه تهران در سال ۱۳۷۳ فارغ‌التحصیل شده‌است. سنگری مؤلف چندین مقاله و کتاب است که در این میان کتب درسی سطوح مختلف ابتدایی و دبیرستان و همچنین دو منبع درسی دانشگاهی وجود دارد.

کد خبر 6095377

دیگر خبرها

  • (عکس) کار عجیب و هنرمندانه برنجکار تایلندی برای جذب گردشگر
  • دعوت سپاه از مردم برای نقش‌آفرینی در کنگره شهدای استان مرکزی
  • کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کار‌های اسلامی و جهادی است
  • کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کارهای اسلامی و جهادی است
  • پیام تبریک بانک سرمایه به مناسبت دهه فجر
  • نقش آفرینی «محمد رضا سنگری» در ادبیات پایداری بی بدیل است
  • تبریک خاص بوفون به باشگاه سابق: صعود مبارک!
  • راه اندازی طرح آموزش مبلغان حجاب | ۴۰۰ نفر برای «استقناع هنرمندانه» آماده می‌شوند
  • زنجیره تولید دارو در البرز باید توسعه یابد
  • هنر، ابزار استدلال و استقناع هنرمندانه عفاف و حجاب