Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس، دو رواق به نام حضرت آمنه بنت وهب (مادر پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله) و جعفر طیار ( پسرعموی پیامبر) که از فضاهای زیارتی طرح توسعه حرم مطهر علوی مزین بنام صحن و شبستان حضرت زهراسلام‌الله علیها محسوب می‌شود، با حضور مسئولان ایرانی و عراقی گشایش یافت.

 

این ۲ رواق زیارتی که جلوه باشکوهی از معماری ایرانی و اسلامی است، فضای مناسبی را برای برگزاری مراسم مذهبی، زیارت و بیتوته زائران به‌ویژه در ایامی مانند اربعین حسینی که حضور میلیونی زائران در اعتاب مقدسه را شاهد هستیم، فراهم می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صحن و شبستان حضرت زهرا سلام‌الله علیها که به تعبیر شهید حاج قاسم سلیمانی، سبب اتصال و احیاء نام مبارک حضرت فاطمه سلام‌الله علیها در حرم مطهر علوی شده است، یادمانی است از بانوی مظلوم و بی‌نشان مدینه در خانه پدری. 

چند شاخص عمرانی و مذهبی سبب شده تا طرح توسعه حرم مطهر علوی به عنوان یک پروژه منحصر به‌فرد در جهان اسلام مطرح شود. نخستین ویژگی این طرح، ارتقاء سطح خدمات رفاهی و زیارتی است. پیش‌بینی و اجرای فضا‌های مختلف برای برپایی مراسم و مناسک و حتی بیتوته چندین هزار نفری زائران در ایامی مانند اربعین حسینی فضای معنوی مناسبی را برای محبان اهل بیت علیهم السلام فراهم کرده است.

در کنار این فضا‌های معنوی، چندین سرویس بهداشتی و حمام نیز جهت رفاه زائران ساخته شده است که هموطنان عزیزی که در اربعین‌های گذشته به نجف اشرف مشرف شده بودند، از این خدمات استفاده کرده‌اند.‌

ویژگی دوم صحن حضرت زهرا سلام‌الله علیها، ابعاد آن است. حرم مطهر علوی معروف به حرم عتیق حدود ۲۰۰ سال به شکل کنونی یعنی بدون هیچ توسعه‌ای مانده بود. با اجرای این طرح، حرم مولای متقیان بیش از ۲۰ برابر گسترش یافت.

‌نام‌گذاری ویژه طرح توسعه حرم مطهر علوی به نام صحن و شبستان حضرت زهرا (س) شاخص سوم آن است که به تعبیر شهید حاج قاسم سلیمانی، سبب اتصال و احیاء نام مبارک حضرت فاطمه (س) در جوار حرم مطهر علوی شده است تا یادمانی از بانوی مظلوم و بی‌نشان مدینه باشد.

تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در خصوص شعار سال‌های اخیر، ویژگی سوم این طرح است. کمک‌های مردم اهداء شده و نذر خیران طی سال‌های اجرای این طرح از کشور خارج نشده بلکه برای خرید بهترین مصالح با کمترین هزینه از داخل ایران استفاده شده است. به این ترتیب، برکت نذر خیران دوباره به چرخه اقتصاد کشور برگردانده شد.

‌ترویج فرهنگ و هنر ایرانی اسلامی، دیگر ویژگی طرح توسعه حرم مطهر علوی است. صحن و شبستان حضرت زهرا (س) که در آینده نزدیک به محل عبادت و بیتوته میلیون‌ها زائر از سراسر جهان تبدیل خواهد شد، موزه‌ای ماندگار از هنر معماری ایرانی و اسلامی و توان مهندسان ایرانی در اعتاب مقدسه است.‌

صحن حضرت زهرا (س) با زیربنایی در حدود ۲۲۰ هزار متر مربع یکی از مهمترین بخش‌های توسعه و ساماندهی فضای حرم مطهر علوی به شمار می‌رود؛ ساختمان پروژه شامل ۴ طبقه و دارای چندین رواق بزرگ است. علاوه بر این، فضا‌های روباز و سبز نیز در این طرح در نظر گرفته شده است.

‌این طرح در ضلع غربی حرم مطهر در حال اجراست و تا آرامگاه صافی صفا و مقام امام زین العابدین (ع) امتداد دارد. آخرین مراحل تکمیلی این طرح بزرگ با همت عوامل اجرایی ستاد توسعه و بازسازی عتبات در حال اجراست.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: صحن حضرت زهرا نجف ستاد بازسازی عتبات طرح توسعه حرم مطهر علوی صحن و شبستان حضرت زهرا الله علیها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۷۰۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابری آسمان و گریه بی‌امان، مشهدالرضا در سوگ صادق آل محمد (ص)

امام صادق(ع) در هفدهم ربیع الاول سال ۸۳ هجری قمری در مدینه منوره چشم به جهان گشود و پس از شهادت پدرشان امام باقر(ع)، در ۳۱ سالگی به امامت رسید. دوران امامت آن حضرت با اواخر حکومت بنی‌امیه و اوایل حکومت بنی‌عباس مصادف بود.

جامعه اسلامی در زمان آن حضرت از نظر سیاسی و اجتماعی با فراز و نشیب‌ها و تحولات مهمی روبه رو بود. امام صادق (ع) از اوضاع آشفته دستگاه خلافت اموی استفاده کرده و برنامه اصلاحی و نهضت فرهنگی خود را آغاز کرد و با توجه به فرصت مناسب سیاسی و نیاز شدید جامعه، نهضت علمی و فرهنگی پدرش را پی گرفت و حوزه وسیع علمی و دانشگاه بزرگی به‌ وجود آورد و در رشته‌های مختلف علمی، شاگردان بزرگی تربیت کرد.

سرانجام در سال ۱۴۸ هجری قمری منصور دوانیقی، خلیفه اموی به‌ وسیله انگوری که به زهرآلوده کرده بود، امام صادق (ع) را مسموم کرده و در ۶۵ سالگی به شهادت رساند. پیکر پاک امام صادق (ع) در قبرستان بقیع کنار قبر پدرش امام محمدباقر (ع) به خاک سپرده شد.

امروز به مناسبت شهادت این امام همام، اجتماع بزرگ صادقیون برگزار می شود که ساعت ۹ صبح از محل میدان شهدا به سمت حرم مطهر رضوی حرکت خواهد کرد و در پایان مراسم به مناسبت ظهر شهادت امام صادق(ع) نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در حرم مطهر رضوی سخنرانی خواهد کرد.

همزمان با سالروز شهادت امام صادق (ع)، گنبد و ضریح حرم مطهر امام رضا (ع) نیز سیاهپوش شده و پرچم گنبد و پوش ضریح به رنگ سیاه درآمد و کتیبه‌های مشکی رنگ حاوی عبارت‌هایی در سوگ شهادت آن حضرت در صحن‌های مختلف حرم نصب شد. در این راستا، کتیبه‌های مشکی رنگی با عباراتی مانند "یا صادق آل محمد (ص)"، در صحن‌های مختلف حرم مطهر نصب شده است.

معاون تبلیغات اسلامی حرم مطهر رضوی با اشاره به برنامه های حرم در سالروز شهادت امام ششم، گفت: در سالروز شهادت ششمین امام شیعیان حضرت امام جعفر صادق (ع)، حرم مطهر امام رضا (ع) غرق در ماتم و عزا شد. به همین مناسبت، آیین‌های عزاداری و سوگواری در این بارگاه ملکوتی با حضور خیل زائران و مجاوران برگزار می‌شود.

حجت الاسلام حسین شریعتی نژاد افزود: شب گذشته نیز حرم رضوی با محوریت رواق بزرگ امام خمینی(ره)، میزبان آیین شب شهادت امام صادق(ع) بود که بعد از اقامه نماز جماعت مغرب و عشا با قرائت زیارت امین‌الله و مرثیه‌سرایی احمد واعظی برگزار شد.

وی گفت: سخنرانی پیرامون شخصیت ششمین امام شیعیان توسط حجت‌الاسلام علی اوسطی، مرثیه‌سرایی و عزاداری با نوای ذاکران اهل بیت(ع)، از دیگر برنامه‌های شب شهادت آن حضرت بود.

معاون تبلیغات اسلامی حرم مطهر رضوی ادامه داد: همچنین در شامگاه شهادت امام جعفر صادق(ع) شاعران آیینی سید ابوالفضل مبارز، سیدرضا یعقوبی آل، علیرضا خاکساری و علی مقدم اشعار و مرثیه های خود را قرائت کردند.

وی اظهار کرد: امروز نیز ساعتی قبل از اذان ظهر به مناسبت سالروز شهادت امام صادق(ع) آیین مرثیه سرایی، شعرخوانی آیینی و سخنرانی با محوریت رواق امام خمینی(ره) برگزار خواهد شد.

حجت الاسلام شریعتی نژاد افزود: ویژه برنامه‌های شهادت امام صادق(ع) در شامگاه شهادت این امام بزرگوار نیز ادامه دارد و این مراسم بعد از اقامه نماز مغرب و عشا با قرائت زیارت امین‌الله با نوای احمد واعظی، شعرخوانی شاعر آیینی آقای علی زمانیان، سخنرانی آیت‌الله سیدعلیرضا صدر حسینی و عزاداری و مرثیه‌سرایی آقایان جعفر ملائکه و امیر عارف همراه خواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • مراسم سوگواری شهادت امام جعفر صادق (ع) در پیشوا برگزار شد
  • سوگواری شهادت امام صادق (ع) در حرم شاهچراغ
  • ابری آسمان و گریه بی‌امان، مشهدالرضا در سوگ صادق آل محمد (ص)
  • حرم امام رضا (ع) در سوگ‌ شهادت امام صادق (ع) سیاهپوش شد
  • اعلام ویژه برنامه‌های حرم مطهر امام رضا(ع) به مناسبت شهادت امام صادق(ع)/ عزاداری شامگاه شهادت رئیس مذهب در بارگاه رضوی
  • فیلم | ورود پیکر مطهر دو شهید گمنام به کرمان
  • اعلام ویژه‌برنامه‌های حرم مطهر رضوی به مناسبت شهادت امام‌جعفرصادق(ع)
  • ویژه برنامه‌های حرم مطهر رضوی به مناسبت شهادت امام صادق (ع)
  • اعلام ویژه برنامه‌های حرم مطهر رضوی به مناسبت شهادت امام صادق (ع)
  • اعلام ویژه برنامه‌های حرم مطهر رضوی به مناسبت شهادت امام صادق(ع)